IFK Göteborg

2024 - 9 - 15

Blåvitt-fans rasar efter dramatisk derbykväll!

Ali Youssef - Allsvenskan - BK Häcken - derby - fotboll - IFK Göteborg

IFK Göteborg såg ut att vinna, men Häcken kvitterade i 96:e minuten! Vad hände egentligen?

IFK Göteborg tog sig an rivalerna BK Häcken i ett spänt derby på Bravida Arena där både hopp och besvikelse låg i luften. Blåvitt kom in i matchen med en stark form och hungriga spelare som var beslutsamma att bryta en svit av sju matcher utan seger. I en match som lovade att bli minst lika dramatisk som en Hollywoodfilm, gick Blåvitt mot en tung seger som skulle lyfta laget in i hetluften igen. Men fotboll är som bekant en oförutsägbar sport.

Under de första 90 minuterna spelade IFK Göteborg med beslutsamhet och visade prov på kreativt spel och stabil defensiv. Man tog ledningen i matchen och såg ut att vara på väg mot en seger som fansen så desperat ville se. Men när klockan tickade mot slutet drabbades Blåvitt av en gammal mardröm – en sen kvittering. Ali Youssef, Häckens fräcka räddare, snappade upp en chans och kvitterade i den 96:e minuten. I klacken hördes ett plötsligt kollektivt sugit av förtvivlan från de blåvita supportrarna.

Tränare och spelare beskrev känslan som "otrolig surt" då både tre poäng och derbyäran föll mellan fingrarna. Hela Göteborg kände av stämningen, där det blåvita motståndet blev till köttgryta av besvikelse och frustration. Det som skulle vara en feststämning landade istället i ett sorgligt avsked till segerdrömmen – åtminstone för nu. Fansen stod kvar med blandade känslor och bitterhet, vilket gör att nästa match blir avgörande för Blåvitt.

Trots att IFK Göteborg tappade ledningen, visar de en stark insats som ger fansen hopp inför framtiden. Lagets ungdomar i P19 ser även de ut att klara av att motstå pressen, speciellt under en match där de i halvtid låg under mot IFK Norrköping. Det gäller att lära sig från misstag för att växa och utvecklas. När allt kommer omkring kommer de där efterlängtade segrarna inte bara att vara ett sätt att få tre poäng – de är även en möjlighet att återfå förtroendet hos supportrarna.

Visste du att IFK Göteborg är en av Sveriges mest framgångsrika fotbollsklubbar, med över 20 svenska mästerskapstitlar? Klubben grundades redan 1904 och har en rik historia av framgångar samt en lojal fanskara som sträcker sig över generationer. Med talangfulla spelare i laget är det alltid spännande att följa deras resa mot nya framgångar!

Image courtesy of "IFK Göteborg"

Truppen mot Häcken | IFK Göteborg – Hela stadens lag (IFK Göteborg)

Vi åker till den blåvita ön Hisingen och spelar mot Häcken på Bravida Arena. Här är vårt lag. Jacob Karlström Elis Bishesari. Emil Salomonsson

Image courtesy of "Aftonbladet"

Blåvitts mardröm – tappade derbysegern i 96:e (Aftonbladet)

GÖTEBORG. IFK Göteborg gick mot första segern på sju matcher. Då kvittade Häckens Ali Youssef till 3–3 – i den 96:e minuten. – Otroligt surt, säger Gustav ...

Image courtesy of "Fotbollskanalen"

Blåvitt tappade sent till kryss - Youssef räddade Häcken (Fotbollskanalen)

GÖTEBORG. IFK Göteborg såg länge ut att ta en blytung derbyseger mot BK Häcken.Då klev Ali Youssef fram - och kvitterade för Hisingsklubben i den 96:e ...

Image courtesy of "Göteborgs-Posten"

IFK Göteborg tappade på övertid – oavgjort i derbyt mot Häcken (Göteborgs-Posten)

IFK Göteborg såg ut att gå mot sin första allsvenska seger sedan mitten av juli. Men så blev det inte. I den sista tilläggsminuten (!)

Image courtesy of "Folkbladet"

IFK Norrköping tappade ledningen mot IFK Göteborg (Folkbladet)

I halvtid ledde IFK Norrköping matchen på hemmaplan i P19 Allsvenskan i fotboll mot IFK Göteborg med 2-0.