Linus Ullmark

2023 - 2 - 26

Image courtesy of "NHL.com"

McDavid, Ullmark, Gibson veckans tre stjärnor (NHL.com)

Edmonton Oilers center Connor McDavid, Boston Bruins målvakt Linus Ullmark och Anaheim Ducks målvakt John Gibson är veckans stjärnor i NHL för veckan som ...

Den noteringen är flest av en målvakt i NHL under sina första 41 matcher sedan Jacques Plante 1963-64 (1 442 räddningar med NYR). Gibson följde upp den insatsen med 41 räddningar på 43 skott, varav 16 i den tredje perioden, i 4-2-segern över Washington Capitals den 23 februari. Han stoppade 51 av 55 skott, inklusive 22 av 23 i den tredje perioden, i övertidsförlusten med 4-3 mot Florida Panthers den 20 februari. Fem dagar tidigare, den 20 februari, räddade han 30 av 31 skott (96,8 procent) i 3-1-segern mot Ottawa Senators. Linus Ullmark blev i lördags den första svenska målvakten genom tiderna att göra mål i NHL. Insatsen mot Blue Jackets tog honom upp till 113 poäng (48+65) på 60 matcher, flest av en spelare över 60 matcher sedan 1995-96 då Mario Lemieux gjorde 136 (57+79).

Veckans 3 Svenska Stjärnor: Ullmark, Nylander, Backlund (NHL.com)

Det finns många svenska spelare i National Hockey League den här säsongen. Men vilka har egentligen varit bäst? Varje måndag under grundserien utser ...

Han jobbade sedan in ett mål i 6-3-segern mot Arizona Coyotes den 22 februari. Mål och assist blev det också från Backlunds klubba i 3-4-förlusten efter förlängning mot Vegas Golden Knights den 23 februari. 26-årige Nylander gjorde till sist två assist i Torontos övertygande 5-1-seger mot Seattle Kraken den 26 februari. Ullmark spelade två matcher; mot Vancouver och Ottawa Senators och ledde Bruins till segrar i båda matcherna. Linus Ullmark blev i lördags den första svenska målvakten genom tiderna att göra mål i NHL. Varje måndag under grundserien utser NHL.com/sv de tre bästa svenskarna i NHL från den gångna veckan i NHL/sv's "Veckans 3 Svenska Stjärnor"