Milan

2023 - 1 - 14

Image courtesy of "Fotbollskanalen"

TV: Milan tappade poäng - när svenskdoldis debuterade för Lecce (Fotbollskanalen)

Milan hämtade upp ett 2-0-underläge till 2-2 borta mot Lecce.Då gjorde svenskdoldisen Joel Voelkerling Persson, 19, Serie A-debut för Lecce.

Junior Messias kom närmst när han hade ett skott i stolpen några minuter efter 2-2-kvitteringen, men brassen var dessutom offside bekräftade en sen vinkning från linjemannen. Tio minuter in i den andra halvleken plockade Rafael Leão upp en misslyckad rensning från en Lecce-försvarare i offensivt straffområde. I efterspelet på en hörna hittade Morten Hjulmands inlägg in till Federico Baschirotto i Milans straffområde. Det var därför ett pressat Milan som reste till Via del Mare för att möta Lecce, ett Milan som behövde en seger. I slutet av den första halvleken var Milan återigen nära att spräcka sin målnolla. Men det fick man en mardrömsstart för att lyckas med.

Image courtesy of "Sydsvenskan"

Trelleborgaren debuterade – och kryssade mot Milan (Sydsvenskan)

Det finns debuter och så finns det debuter. 19-årige Joel Voelkerling Persson från Dalköpinge fick göra Serie A-debut…

Image courtesy of "AC Milan Sverige"

Pioli: I den första halvleken gjorde vi allting fel – Milan Club Svezia (AC Milan Sverige)

AC Milans huvudtränare Stefano Pioli berömde sitt lags reaktion i kvällens 2-2-match mot Lecce, men medgav att laget föll offer för undvikbara misstag.

– Vi är redo, vi har inga brister i truppen, vi är starkare och mer övertygade som helhet. Vi måste ha kvalitet och luciatänkande för att hålla oss enligt planen bättre, vilket vi gjorde i den andra halvleken. – Det kan vara en lösning i vissa matcher, även om det inte är lätt att spela med två centrala anfallare och Leao på kanten. – Jag kunde ha bytt ut många andra spelare i pausen. Vi gjorde misstag som kunde undvikas och sedan blev matchen komplicerad. Vi kommer inte med segrar i bagaget, utan från besvikna resultat och därför förväntade jag mig en annan start.

Redaktionens spelarbetyg Lecce – Milan. – Milan Club Svezia (AC Milan Sverige)

Här nedan följer redaktionens spelarbetyg ifrån lördagens match mot Lecce som slutade 2-2. Tatarusanu 4.5 : Rumänen borde kunnat göra det bättre vid målen ...

Messias 4 : Ersätter Saelemaekers i halvtid men är helt osynlig. Theo 4.5 : 1-0 skrivs tyvärr som självmål, olyckligt då han måste försöka ta bollen där. Kjaer : Spelade för lite för att bedömmas. men vi måste ge honom ett lägre betyg på grund utav detta. Hade kanske mått bra utav lite konkurrens ifrån Kjaer. Slarvar med en passning och ger bort bollen vid 1-0 målet efter bara 2 minuter, kommer inte in i matchen alls efter det.