Chelsea

2022 - 10 - 25

Image courtesy of "Fotbollskanalen"

Chelsea vidare till åttondelsfinal efter dubbla klassmål (Fotbollskanalen)

En åttondelsfinalplats stod på spel när Chelsea gästade Salzburg. Då klev Mateo Kovacic och Kai Havertz fram med två klassmål."Vilket mål!

Tio minuter in i halvleken fick Chelsea ordning på spelet igen och tog mer och mer tag i taktpinnen. Londonlaget höll sedan undan och är i och med segern vidare till åttondelsfinal. En åttondelsfinalplats och kampen om att koppla greppet om förstaplatsen i grupp E stod på spel när RB Salzburg välkomnade Chelsea på tisdagskvällen. Salzburg fortsatte inledningen av den andra halvleken strålande och Chelsea såg lite tagna ut av forceringen. Efter en böljande start bröt engelsmännen dödläget i den 23:e minuten. Bara en Arsenal-elva 2009 och två Ajax-elvor 2003 samt 2004 har ställt upp med yngre lag.

Image courtesy of "Aftonbladet"

Drömmål skickade Chelsea till Champions League-slutspel (Aftonbladet)

Chelsea hade 1–1 borta mot RB Salzburg. Då klev Kai Havertz fram med ett drömmål – som skickade den engelska storklubben.

2–1 blev matchens sista, och det innebär att Chelsea redan säkrat avancemang med en gruppspelsmatch kvar att spela. Chelsea återtog sedan ledningen genom Kai Havertz – och det efter ett rejält drömmål. Och det lyckades Chelsea till sist lösa genom att besegra RB Salzburg med 2–1 på bortaplan.

Image courtesy of "SvenskaFans.com"

RB Salzburg 1-2 Chelsea (SvenskaFans.com)

Chelsea blev klara för slutspel efter en jämn match nere i Salzburg. Första halvlek. Salzburg började matchen bäst och fick ett farligt läge efter en tidig ...