Svenska cupen 2022

2022 - 5 - 26

Image courtesy of "Sveriges Television"

17.30: Damfinalen i Svenska cupen – Rosengård mot Häcken (Sveriges Television)

Svenska cupens final på damsidan blir ännu en kamp mellan Rosengård och Häcken. SVT sänder finalen direkt i SVT2 och Play från 17.30.

Image courtesy of "Svenska Fotbollförbundet"

Rosengård vann cupen efter förlängning (Svenska Fotbollförbundet)

FC Rosengård är cupmästare i Svenska Cupen 2022. Det efter en rafflande final mot BK Häcken på Malmö IP som gick till förlängning innan Rosengård gjorde 2-1 ...

2-1 till Rosengård vilket också blev match- och titelvinnande. I den 62:a minuten var dock även landslagsmålvakten chanslös. Efter ett väggspel lyfte 17-åriga Bea Sprung in bollen i mål via ribban. Men därefter var det mest hemmalaget Rosengård det handlade om i den andra halvleken.

Image courtesy of "Expressen"

Rosengård svenska cup-mästare efter tveksamt mål mot Häcken (Expressen)

Rosengård vann damernas cupfinal mot Häcken med 2–1 efter ett omdiskuterat mål. – Jag är så jävla arg, förklarade en oerhört besviken Häckenmålvakt efteråt.

Det är svårt att säga, men jag säger att den var inne. – Jag tycker att den var inne. – Jag fokuserar på att ta bollen och jag tar den innan den är över linjen. Jag hoppas att hon aldrig mer dömer i damallsvenskan, fortsätter han. – Problemet är att jag har svårt för människor att som tar beslut utifrån vad man gissar sig till. Men linjedomaren säger till mig att jag är över linjen. Det nära att matchens tredje mål kom i 85:e minuten. Jag tror att den var inne. Det var sedan ingen tvekan om att Häcken var i förarsätet i den här finalen, inte enbart med tanke på resultatet. Bea Sprung tog en perfekt löpning, tajmade Sofie Bruun Bredgaards djupledsboll och avslutade. Men eftersom man inte vet och inte har sett det tycker jag att det är ett tjänstefel, säger han. Gästerna hade mest boll, skapade de flesta och hetaste chanserna.

Image courtesy of "Aftonbladet"

Rosengård cupmästare efter omdiskuterat mål (Aftonbladet)

MALMÖ/STOCKHOLM. Var bollen över mållinjen? Domarnas svar var ”ja” och Rosengård vann svenska cupen 2022. Efter matchen.

Det är för dåligt, säger hon med darr på rösten. Linjedomaren säger att jag är över linjen men det spelar ingen roll om inte bollen är över linjen. Man har laddat hela året och så har man domaren emot sig igen och domaren avgör matchen. – Jag har svårt för människor som tar ett beslut utifrån något som man gissar sig till. – Jag är fokuserad på att ta bollen och jag tar den innan den går in. Men domarna signalerade för mål eftersom de tyckte sig ha sett att bollen var över mållinjen.

Image courtesy of "Dagens Nyheter"

Rosengård cupmästare 2022 efter omstritt mål mot Häcken (Dagens Nyheter)

Stefanie Sanders bröt de senaste årens Häckendominans med ett omdiskuterat 2–1-mål. – Jag kokar. Bollen var inte inne, rasade Häckens landslagsmålvakt Jennifer ...

Men i andra halvlek kom Rosengård, regerande svenska mästare, ut som ett annat lag – dock fortsatt utan Seger. Sett till första halvlek var det lätt att tro att vägen mot en tredje skulle bli enkel. Alltså jag kokar. – Och så säger hon att jag är bakom linjen men det spelar ingen roll om inte bollen är det. Matchen var bara nio minuter gammal när 25-åringen gav Häcken ledningen. – Det är svårt att se, men jag tror det.

Image courtesy of "nwt.se"

Cupguld till värmländskan: ”Känns helt fantastiskt” (nwt.se)

Rosengårds värmländska Mimmi Larsson är cupmästare efter 2–1-seger efter förlängning i finalen mot Häcken med värmländskan Julia Karlernäs.

8 veckor för 8 kr Prova Plus - 8 veckor för 8 kr.

PLUSBETYG: De var bäst i cupfinalen 2022 (Aftonbladet)

Det var en riktig rysare mellan Rosengård och Häcken när svenska cupen 2022 avgjordes på Malmö IP. Sportbladet har satt.