Europa League

2022 - 5 - 18

Frankfurt -- europa league final -- rangers Frankfurt - europa league final - rangers

Image courtesy of "Expressen"

Frankfurt vinner Europa League efter galen rysare mot Rangers (Expressen)

Eintracht Frankfurt är Europa League-mästare efter en straffrysare. Det tyska laget satte alla sina straffar när colombianen Rafael Borré blev hjälte.

Ett misstag som blev ytterst dyrbart för skottarna när Borré såg till att sätta den femte och sista straffen. Under den första kvarten, i en vid start svårläst förlängning, kom den bästa möjligheten när Rangers Callvin Bassey stod på öronen. Men Borrés skott hanns ändå upp av Bassey, som kunde slå bollen till hörna. Efter en knapp timme, i den 57:e minuten, kom målet som fick de blåklädda Rangersfansen på läktarna att sjunga högre än de gjort tidigare under matchen.

Image courtesy of "Fotbollskanalen"

JUST NU: Drama i Europa League - finalen till förlängning (Fotbollskanalen)

Startelvor: Eintracht Frankfurt: Trapp - Tuta, Touré, N'Dicka - Knauff, Sow, Rode, Kostic - Lindstrøm, Kamada - Borré. Rangers: McGregor - Tavernier, Goldson, ...

Senast Frankfurt vann något i Europa var Uefa-cupen 1979-1980. Fler mål än så blev det inte under ordinarie tid, och därmed gick matchen till förlängning i Sevilla. Efter en mållös första halvlek tog Rangers ledningen tidigt i andra halvan av matchen. - Det går inte att sätta ord på något i dag. Sedan tryckte Frankfurt på för ett kvitteringsmål. Eintracht Frankfurt och Rangers gjorde under onsdagskvällen upp på Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán i Sevilla i Europa League-finalen. På läktaren var det rejält tryck från start, men på planen dröjde det innan det rasslade till i något av målen.

Image courtesy of "Sveriges Television"

Hundratals fans i bråk inför Europa League-finalen (Sveriges Television)

Eintracht Frankfurt har nu en europeisk titel för första gången på decennier. Laget vann finalen i Europa League mot Rangers efter straffar.

Image courtesy of "Aftonbladet"

Vann Europa League-finalen efter straffrysare: ”Största som de ... (Aftonbladet)

Europa League-finalen blev ett stort drama. Matchen gick till straffar där Aaron Ramsey blev stor syndabock för Rangers.

Frankfurt som bland annat slagit ut Barcelona och West Ham på vägen hade det mesta av bollen och skapade de hetaste chanserna. – Frankfurt har existerat sedan 1800-talet och jag hävdar att det här är deras höjdpunkt. Jag hävdar att det här är det största som de har uppnått. Det här kommer de minnas för evigt, säger Sportbladets Erik Niva i Viaplay. Bara tre minuter senare lyckades Rafael Borre trycka in bollen efter ett inlägg och 1–1 och finalen gick till förlängning. Där fick Rangers bästa läget när Ryan Kent med två minuter kvar fick en jättechans men Kevin Trapp stod för en fantastisk benparad. Djibril Sow nickade hem en boll till Tuta, men brassen halkade och skadade sig och i stället kunde Joe Aribo sprinta ifrån och placera in 1–0, hans första mål i årets turnering, och stor glädje utbröt på den blå sidan av läktaren. 150 000 supportrar till Frankfurt och Rangers hade tagit sig till Sevilla. Men bara 20 000 hade fått biljetter till finalen i den 34 gradiga hettan som bjöd på en dramatisk final. Men i den 57:e minuten var det i stället Rangers som bröt dödläget.

Image courtesy of "Sunnerbofotbollen.se"

Eintracht vinner Europa League, sätter Ranger på straffar - Sport (Sunnerbofotbollen.se)

Eintracht Frankfurt vann UEFA Europa League 2021-22 genom att slå Rangers Glasgow med 6-5 efter straffläggning (1-1 efter 90 minuter och efter.

Målet för Rangers, med Aribo, i 57:e minuten och gjorde sedan den avgörande straffsparken, hans femte, som gav cupen till staden Frankfurt. Det är därför fortfarande en dålig final och cupen ägnas åt straffläggningar, som förra året när Villarreal slog Manchester United som slog ut Roma i semifinalen. Eintrachts matchvinnare, som Cha Bom-kun 1980 när Eagle-laget slog Attila I Europeiska fotbollsförbundet då var det den colombianska anfallaren Bure, som gjorde kvittering för första gången i den 69:e minuten under matchen. Och det finns fortfarande en bitter smak i munnen på de i Italien som tror att Lazio eller Napoli kunde ha ersatts av Eintracht och Rangers om de italienska lagen mötte denna konkurrens med lite övertygelse. Det blir det, förhoppningsvis, nästa gång.