2022 - 5 - 11

Image courtesy of "Aftonbladet"

Asahara: I kväll behöver ”Juve” elva Chiellinis (Aftonbladet)

En svartkonstmästare, vinnarskalle, förvarsgeneral, stöttepelare och klubbikon i ett. Giorgio Chiellini, 37, kan göra si.

En stöttepelare som mår som allra bäst när det stormar. Att ställa skorna på hyllan (något han redan annonserat att han kommer göra i landslagssammanhang till sommaren) är inget osannolikt scenario det heller. Att Juventus reparerar sin anmärkningsvärt svaga höst under våren och säkrar en topp-fyra placering är en viss framgång i sig. Inter såg tidigare i år ut att ha ett järngrepp om titeln och en komfortabel serieledning. Och även om 05/06-titeln inte ska räknas på pappret så råder det ingen tvekan om att den debutsäsongen hos den gamla damen gav blodat tand från år ett för den italienska mittbacken. Om det är någon spelare man velat duplicera gånger elva till en final likt denna, där Juventus faktiskt är en underdog på förhand och är i behov av sin segermentalitet, så är det Giorgio Chiellini. Jag har lärt mig dem. – Juventus har otroliga värderingar, som det inte var jag som skapade. I dag en ärrad, tjurvinnarskallig veteran som vunnit det mesta som går att vinna och som kan vinna mer ikväll. Sen kom en derbyförlust mot AC Milan. Och därpå raset som innebär att det nu snarare är lokalrivalen som har allt i egna händer inför de två avslutande omgångarna. För Inters del känns cupfinalen här och nu som deras största möjlighet att faktiskt vinna något mer än en supercoppa. I kväll kan Giorgio Chiellini vinna sin 20:e titel med Juventus. En klubb som han tillhört sedan 2005 och som han sannolikt nu ska spela sin sista final med. Titeln han syftar på är den första han lyfte med Juventus säsongen 2005/2006. Den som de blev fråntagna på grund av Calciopoliskandalen och som tillföll Inter. Den som resulterade i att nästa Juventussäsong spelades i Serie B.

Image courtesy of "Fotbollskanalen"

Inter cupmästare - efter dramatisk final mot Juventus (Fotbollskanalen)

Inter är mästare i Coppa Italia. Det står klart efter en händelserik final. Juventus fick efter förlängning se sig besegrat med 4-2.

Det var en uppgift som visade sig för tuff. Även han var säker och satte straffen upp i krysset. Men efter paus höjdes tempot rejält. Inter rivstartade nämligen och vände matchen på två minuter.

Image courtesy of "Expressen"

Inter cupmästare efter förlängningsdramatik (Expressen)

Då vände allt. I den 80 minuten förändrades allt. Leonardo Bonucci hade omkull Lautaro Martinez och Inter fick straffspark. Fram klev Hakan Calhanoglu och med ...

Där blev Ivan Perisic stor hjälte då han med två mål inom loppet av fyra minuter såg till att Inter gick ifrån till en 4-2 ledning och därmed säkrade cuptiteln. Två mål i Inledningen av den andra halvleken vände dock matchen till Juventus favör och de svartvit-randiga såg länge ut att gå mot en seger. Fram klev Hakan Calhanoglu och med sitt 2-2 mål tog han matchen till förlängning.

Image courtesy of "Sveriges Television"

Inter cupmästare efter förlängningsdrama (Sveriges Television)

Inter är cupmästare igen. Finalen mot Juventus bjöd på stor dramatik där Ivan Perisic till slut blev stor hjälte med två mål i förlängningen.

Image courtesy of "Fotbolltransfers"

Giorgio Chiellini bekräftar: "Jag lämnar Juventus" (Fotbolltransfers)

Det blir inga titlar för Chiellini den här säsongen. Juventus förlorade onsdagens Coppa Italia-final mot Inter. Det blev 4-2 efter förlängning. Frank Augstein/ ...

Efter så många år i den här klubben kan du inte skaka av dig det, fortsätter Chiellini. – Vi har haft tio magnifika år, det är upp till grabbarna att fortsätta nu. – Det är mitt val till 100 procent, jag är glad att lämna på en så hög nivå, för i många år har jag sagt att jag inte vill sluta då jag kämpar och inte kan spela på min nivå. Jag gav allt, snart kommer jag att vara Juventus största supporter från utsidan.

Inter cupmästare efter galna finalen (Aftonbladet)

Inter är italienska cupmästare. Titeln bärgades efter en galen final mot Juventus. Ivan Perisic blev stor hjälte med två.

I den 80:e minuten pangade Hakan Calhanoglu in 2–2 från straffpunkten och tog dramat till förlängning. Nicolo Barella inledde målskyttet i den sjunde minuten, men i den andra halvleken rivstartade Juventus och vände till 2–1 med två mål på två minuter. Ivan Perisic blev stor hjälte med två mål i förlängningen – där Juve-tränaren Max Allegri visades ut.

Chiellinis besked: Lämnar Juventus - Silly Season (Aftonbladet)

Juventus föll i en händelserik Coppa Italia-final mot Inter under onsdagsaftonen (en match ni kan se i repris HÄR, om i mot förmodan missade den i går).

Försvarar Dusan Vlahovic: "Även Zlatan var kritiserad i början i ... (Fotbolltransfers)

Dusan Vlahovic har fått motta en del kritik för sina insatser i Juventus. Nu tas anfallaren i försvar av klubbdirektören Maurizio Arrivabene.

Serben har gått mållös i fyra raka matcher. – Jag påminner Juventus-fans om att till och med Zlatan Ibrahimovic var kritiserad under sin första säsong för att sedan "explodera" under nästa. Dusan Vlahovic har fått motta en del kritik för sina insatser i Juventus. Nu tas anfallaren i försvar av klubbdirektören Maurizio Arrivabene.

Image courtesy of "Sunnerbofotbollen.se"

Juventus Inter, Perisic och Dybala utbyter gör sin väg: Milan tredje ... (Sunnerbofotbollen.se)

När en karaktär som Ivan Perisic Han bestämmer sig för att avbryta flödet av de vanliga manifestationerna av entusiasm som följer en redan skriven text,

Perisic Det är ett problem och det är inte liteteftersom kontraktet med Inter är på väg att löpa ut och tanken på att förlora honom på en fri överföring tilltalar inte ägarna eller förvaltarna som driver marknadsoperationer. Men vart kan det leda? Inte för att han någonsin har varit en spelare befriad från hårda och extremt provocerande uttalanden – mitt i en marknad som redan verkar främja en operation på pivoten Milano – Turin för varje Paulo Dybala Och rykten om försäljningen av klubben – hur klimatet än är undertext Vi läser i dessa meningar, och humör På kvällen ses de högt och tydligt.