Algarve Cup

2022 - 2 - 23

Algarve -- algarve cup 2022 Algarve - algarve cup 2022

Image courtesy of "Fotbollskanalen"

Lindahl hjälte i Algarve cup-finalen - med straffmål och straffräddning (Fotbollskanalen)

LAGOS. Finalen mot i Italien i Algarve cup gick till straffar.Då blev Hedvig Lindahl stor matchvinnare - med både straffmål och straffräddning.

Sverige hade en guldchans att kvittera i den 52:a minuten. Men mot slutet av den första halvleken började Sverige hitta rytmen och i den 33:e minuten kom Sveriges farligaste läge i den första halvleken. Hon har visat att hon kan slå straff på träning tidigare också, säger Caroline Seger efter matchen. Lindahl blev därmed stor matchvinnare och såg till att Sverige vann Algarve cup. Italien fortsatte att pressa på - och när det italienska fulspelet uppenbarade sig började frustrationen sprida sig i det svenska lägret. Den blågula bänken vädrade sitt missnöje och Peter Gerhardsson var märkbart irriterad. Sverige fick en dålig start mot Italien. Redan i den 18:e minuten var målfarliga Valentina Giacinti framme.

Image courtesy of "Expressen"

Seger i Algarve Cup – efter straffrysare (Expressen)

Hedvig Lindahl satte en straff och räddade den sista i straffrysaren mot Italien. – Det ger oss självförtroende att vinna den här turneringen, säger Caroline ...

Det är nio månader i dag sedan hon kom tillbaka, hon ska känna att hon ska betyda lika mycket som innan. – Jag har varit med Hedvig många år och sett henne rädda många straffar och varit avgörande för oss, men går lite och väntar på att hon ska ta en straff. – VI kan absolut inte lasta Lindahl för det här, hon får absolut ingen hjälp. Italienskan får bara kliva in i straffområdet helt utan bevakning.

Image courtesy of "VM-fotboll.se"

Algarve Cup 2022: Sverige vinnare av turneringen (VM-fotboll.se)

Svenska damlandslaget vinner Algarve Cup 2022. Detta efter straffseger mot Italien i finalen där Hedvig Lindahl fick agera hjälte.

- Italien Matchen slutade 1-1 efter ordinarie matchtid och gick sedan till straffar. I matchminut 70 så drogs Lina Hurtig ner i straffområdet och Caroline Seger kunde slå in 1-1 från elva meter.

Image courtesy of "Aftonbladet"

Amanda Nildén hyllas efter Algarve Cup (Aftonbladet)

ALBUFEIRA. En startdebutant tog sannerligen chansen i Algarve Cup. Vänsterbacken Amanda Nildén lyfts fram av Peter Gerh.

– Jag har varit på två läger tidigare så nu när jag kom hit kändes det lite som hemma. – Senast var hon med U23 och slog Italien och spelar dessutom i Italien. Hon har en bra utveckling och är i en bra klubb, säger Gerhardsson. – Hon har en bra utveckling och är i en bra klubb, säger förbundskaptenen.

Image courtesy of "Dagens Nyheter"

Svensk finalseger i Algarve Cup – efter straffrysare (Dagens Nyheter)

Sverige var illa ute och på väg mot en ytterst ovanlig förlust. Men till slut vann fotbollsdamerna finalen i Algarve Cup mot Italien efter straffar.

Image courtesy of "Sveriges Television"

Sverige vann Algarve Cup-finalen – Lindahl avgjorde med mål (Sveriges Television)

Sverige vann Algarve Cup-finalen mot Italien med 2-1 efter straffar – och avgörande straffskytt (!) blev målvakten Hedvig Lindahl.

– Roligt att vi fick vinsten till slut. Jag är väldigt imponerad av tjejerna som tog straffar. Caroline Seger, också hon inbytt, fick kliva fram och till skillnad från i OS-finalen gick bollen in.